Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα μπουτάκι από κατσίκι
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
- σκόρδα μπόλικα
- κεφαλοτύρι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε το μπουτάκι και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε μέσα στο κρέας σκόρδα.


Έχουμε κόψει το κεφαλοτύρι σε κομμάτια και το βάζουμε ανάμεσα από τις πτυχές του κρέατος.
Το λαδώνουμε,το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα αρωματικά φυτά.
Το τυλίγουμε στην λαδόκολλα και το δένουμε με ένα σπάγκο για να μην μας ανοίξει.


Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικές ώρες.
Είναι έτοιμο όταν διαπιστώσουμε ότι πιέζοντας την λαδόκολλα το χέρι μας υποχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου