Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΕΛΙΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
 Υλικά
- μανιτάρια πλευρώτους

Για την σάλτσα
- αμύγδαλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- μια κουταλιά μέλι
- μουστάρδα
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- σουσάμι


Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανιτάρια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα να ψηθούν στους 200 βαθμούς για κανένα μισάωρο.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα χτυπώντας στο μίξερ τα αμύγδαλα το σκόρδο , μουστάρδα μέλι λάδι και μπαλσάμικο. 
Γίνεται μια σος σχετικά πηχτή..αν θέλουμε την αραιώνουμε.
Έχουμε καβουρδίσει στο φούρνο το σουσάμι και αφού ρίξουμε την σος πάνω από τα μανιτάρια τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Εγώ πρόσθεσα και μαϊντανό ωμό ψιλοκομμένο. 
Η γεύση άπαικτη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου