Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΟΡΙΓΑΝΑΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- μπουτάκια η στήθος κοτόπουλου μπουκιές
-1 κρεμμύδι στο μουλτι
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτηράκι κρασί
-2 κσ μουστάρδα
-λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το κοτόπουλο ,σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό.

Όταν έχει σχεδόν γίνει σε λίγο από το ζουμάκι διαλύουμε την μουστάρδα και λίγο κορν-φλάουρ το ρίχνουμε μαζί και την ρίγανη να πάρει λίγες βράσεις και έτοιμο.
Το συνοδεύουμε και με μια ωραία σαλάτα 


και καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου