Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 200 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα, ανάλατα
- 40 γρ Grand Marnier ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 φακελάκια κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
- χαρτάκια
- άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα με το ποτό, προσθέτουμε την άχνη, τα ανακατεύουμε  και τα περνάμε  από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πάστα. 


Λιώνουμε την κουβερτούρα σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει. Την προσθέτουμε στο μείγμα μας και αρχίζουμε να πλάθουμε τα σοκολατάκια  και να τα τοποθετούμε στα χαρτάκια μέσα σε ένα δίσκο.



Αφήνουμε λίγο μέσα στο ψυγείο να σφίξουν. 
Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και είναι έτοιμα!!!



Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου