από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- χοιρινό μπούτι 2 κιλά
- λάδι
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 4 γαρύφαλλα
- λίγη ζάχαρη να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κρέατος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκους πιπεριών
- ρίγανη
- θυμάρι
- καρίνο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα.
Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα σκόρδα που τα έχουμε κόψει στα 4 κατά μήκος.
Καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στο κρέας.
Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ρίγανη το θυμάρι το καρίνο καθώς και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Ραντίζουμε με τον χυμό το κονιάκ και το λάδι.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια για να μπορέσει να καραμελώσει μετά.
Προσθέτουμε το νερό και αφού σκεπάσουμε την γάστρα αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και το αφήνουμε ακόμα περίπου μια ώρα.
Ξεσκεπάζουμε την γάστρα προς το τέλος για να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου