Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο
γέμιση για κοτόπουλο και γαλοπουλα
- πατάτες
- καρίνο
- 2 φέτες μπέϊκον
- ρίγανη
- σκόρδο
- λάδι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 2 λεμόνια
- ζωμό από το κοτόπουλο
- μουστάρδα



Εκτέλεση

Βράζουμε για λίγο το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο καρίνο για να πάρει άρωμα.
Έχουμε ετοιμάσει την γεμιση και γεμίζουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε μια φέτα μπέϊκον στην κοιλιά του κοτόπουλου και το γεμίζουμε με την γέμιση.
Κλείνουμε τα οπίσθια του κοτόπουλου με μια πατάτα.



Στο ζουμί που έχουμε βράσει το κοτόπουλο ζεματάμε τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν για 4 με 5 λεπτά.
Τις απλώνουμε στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε και τη ρίγανη
Έχουμε χτυπήσει τον χυμό του πορτοκαλιού του λεμονιού με μουστάρδα και λάδι και περιχύνουμε τις πατάτες.



Προσθέτουμε ζωμό από το κοτόπουλο και το βάζουμε στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου