από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόνη σκόρδου
- ροκφόρ κατά βούληση
- 3 ποτήρια ζωμό κρέατος
- 2 κουταλιές βούτυρο light
- κανέλα ελάχιστη
- 1 κουταλιά στέβια
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ροδέλες
Ετοιμάζουμε τον ζωμό με ένα κύβο μοσχαριού.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την σκόνη σκόρδου.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε κομματιασμένο το ροκφόρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπόλ έχουμε τις γλυκοπατάτες και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το ροκφόρ.
Ανακατεύουμε τα υλικά αφού ρίξουμε πιπέρι και την στέβια.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί και ρίχνουμε τον ζωμό.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου