Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά φιλετάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- καρίνο
- ρίγανη
- θυμάρι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- λάδι
- 2 μπύρες
- μπαλσάμικό η κρέμα μπαλσάμικου




Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα φιλετάκια με τα μυρωδικά και με λίγο αλεύρι.



Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε τα φιλετάκια.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα για να μην βράσουν στο λάδι.
Μόλις σωταριστούν ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν και αυτά.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα φιλετάκια και ρίχνουμε τις μπύρες.



Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι .
Όταν μένει μόνο με το λάδι ρίχνουμε το μπαλσάμικο.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου