Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΦΩΛΙΕΣ ΑΥΓΩΝ ΣΕ ΧΟΡΤΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- σπανάκι
- μυρώνια
- καυκαλήθρες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 - αυγά
 - φέτα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα πλυμένα καλά στραγγισμένα και χοντροκομμένα χόρτα σε λίγο λάδι να μαραθούν καλά.
Αν μας αρέσει στο τηγάνι ρίχνουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση και αλατοπίπερο.
 Όταν έχουν πιει τα υγρά που θα βγάλουν ρίχνουμε τα αυγά κάνοντας λακκούβα και σβήνουμε το μάτι.

Σερβίρουμε με κομματάκια φέτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου