από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 250 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 3 με 4 κουταλιές κακάο
- 1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά προσθέτοντας και τον χυμό πορτοκάλι.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και όσο αλεύρι έχει μείνει.
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το κακάο και προσθέτουμε 3 με 4 κουταλιές από το μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αν είναι πηκτό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και το στρώνουμε με την μαρίζα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κακάο δημιουργώντας γραμμώσεις πάνω στο κέικ.
Τρυπάμε με το μαχαίρι τα σημεία που ρίξαμε το μείγμα του κακάου για να κατέβει προς τα κάτω.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου