Υλικά
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- λάδι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβος κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- κρουτόν
- παρμεζάνα τριμμένη η ρεγγάτο
- γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους.
Τους αλατίζουμε και τους βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε σε αραιό κουρκούτι.
Τις τηγανίζουμε σε λάδι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και ρίχνουμε και τους τηγανισμένους κύβους αφού φυλάξουμε ορισμένους για το γαρνίρισμα.
Αφήνουμε να βράσουν για ένα 20λεπτο.
Περνάμε την σούπα από το μπλέντερ
Βάζουμε την πολτοποιημένη σούπα να πάρει μια βράση και την σερβίρουμε.
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι κρουτόν και μερικούς κύβους τηγανισμένων κύβων μελιτζάνας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου