από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
- κρεμμυδάκια στιφάδου
- πιπέρι
- ρίγανη
- κύμινο
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- κόκκους πιπεριών
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 μπαχάρια
- λάδι
- 1/2 ποτήρι ξύδι
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- ελάχιστη στέβια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα λουκάνικα.
Σε τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Τα αφαιρούμε και μέσα στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα λουκάνικα.
Αφαιρούμε τα λουκάνικα και τα φυλάμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με λίγη στέβια να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
Όταν σωθεί το ξύδι προσθέτουμε το κρασί και ανάλογο νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με καπάκι και περιμένουμε να γίνουν τα κρεμμύδια.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου