Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΡΑΣΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- λάχανο ψιλοκομμένο 
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι 
- λίγο βούτυρο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- κύβος κότας
- αλάτι
-πιπέρι




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.


Προσθέτουμε και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που βγάζουν.
Προσθέτουμε το λάχανο και το αφήνουμε να σωταριστεί και αυτό.
Ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 3 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου