Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κονσέρβα ανανά
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές στέβια
- 1 βανίλια
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλίτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα




Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την στέβια μαζί με την βανίλια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον ανανά μαζί με το σιρόπι και τον πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε και τον πολτοποιημένο ανανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε και τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου