από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- ρεβύθια
- 1 κούπα ρύζι
- κουρκουμά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά η καυτερή
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς.
Τα βράζουμε αφήνοντας να κρατάνε λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με λάδι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού αρχίσουν να γυαλίζουν ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και μια κούπα ρύζι.
Όταν κοντεύει να σωθεί το νερό τους ρίχνουμε μια κουταλιά κουρκουμά και πάπρικα γλυκιά η καυτερή ανάλογα με τα γούστα.
Συνήθως το φαγητό αυτό το φτιάχνουμε με τα ρεβύθια σούπα που μας έμειναν από την προηγούμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου