Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΡΙΠΑΡΚΑΛ




από τους Ιωάννης Τριφύλλης - Γιάννα Παρασχοπούλου και Stelios Kalaitzidis

Υλικά

- 10 κιλά κιμά χοιρινό χοντροκομμένο
- 2 και 1/2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα
- 150 γραμμάρια αλάτι
- 18 γραμμάρια πιπέρι καυτερό
- 50 γραμμάρια πιπέρι κόκκινο γλυκό
- μια χούφτα ρίγανη
- έντερα 



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το ταψί με μια μεμβράνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο να μείνει ένα βράδυ ολόκληρο για να ενωθούν τα αρώματα.
Την επόμενη μέρα περνάμε από την μηχανή του κιμά με το ειδικό εξάρτημα για τα λουκάνικα το μείγμα μας και γεμίζουμε τα λουκάνικα.
https://www.facebook.com/1799871033485513/videos/10203967431849865/





Τα κρεμάμε για 2 με 3 ημέρες να στεγνώσουν.


Τα συσκευάζουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου