Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΜΑΧΛΕΠΙ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι φρουκτόζη
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι κακουλέ
- 2 με 3 κουταλιές λικέρ μαστίχα


Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την φρουκτόζη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα συνεχώς.
Σε ένα γουδί βάζουμε λίγη φρουκτόζη και προσθέτουμε την μαστίχα το μαχλέπι και το κακουλέ και τα χτυπάμε να τα κάνουμε σκόνη.
Τα ρίχνουμε στο λάδι με τα αυγά τα χτυπημένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ της μαστίχας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και το μπέκιν πάουντερ.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον γάντζο μέχρι να γίνει το μείγμα του κέικ.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου