από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 ποτήρι λάδι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι φρουκτόζη
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι κακουλέ
- 2 με 3 κουταλιές λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την φρουκτόζη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα συνεχώς.
Σε ένα γουδί βάζουμε λίγη φρουκτόζη και προσθέτουμε την μαστίχα το μαχλέπι και το κακουλέ και τα χτυπάμε να τα κάνουμε σκόνη.
Τα ρίχνουμε στο λάδι με τα αυγά τα χτυπημένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ της μαστίχας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και το μπέκιν πάουντερ.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον γάντζο μέχρι να γίνει το μείγμα του κέικ.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου