από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- σουσάμι άσπρο
- μαυροκούκι
- παπαρουνόσπορος
- ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα το κονιάκ και την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ακουμπάμε με την πάνω μεριά σε ένα από τα υλικά της επικάλυψης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου