Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


από την Giota Haropοulou

Υλικά
-χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
- σκόρδο
– κρεμμύδι
-  κρασί
- χυμό από λεμόνι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
-θυμάρι
- κορν φλάουερ
- λάδι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας τσιγαρισμένο με σκόρδο και κρεμμύδι σε ελάχιστο νερό και λίγο λάδι.
Σβήνουμε με κοσμοπουλειο κρασί η ότι κρασί έχουμε, και προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε.
Μόλις βράσει ρίχνουμε χυμό λεμόνι ανακατεμένο με λίγη μουστάρδα,  αλάτι,  πιπέρι θυμάρι και αν χρειαστεί δένουμε το ζωμό με λίγο κορν φλάουερ.
Έτοιμο!

Υ.Γ. αν οι τοπιναμπούρ δεν είναι παρασχοπουλειες  μη το δοκιμάσετε δεν πετυχαίνει! τσάμπα κόπος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου