Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΥΡ


από την Giota Haropoulou


Υλικά
- 1 μεγαλούτσικη γλυκοπατάτα, γύρω στο μισό κιλό  
- ¾  πατάτες τοπιναμπούρ
-  1 με 2 μεγαλούτσικες κανονικές πατάτες.
- σπιτικός ζωμός κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- γάλα φρέσκο και 1  φλιτζανάκι εβαπορέ
- βούτυρο η λάδι.


Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες κρατάμε το νερό και τις λιώνουμε σε σιγανή φωτιά με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και λίγο από το νερό τους έως ότου πετύχουμε την υφή που θέλουμε.

Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και το ζωμό και έτοιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου