Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αντίδια  τις καρδιές
- λιαστή ντομάτα
- γραβιέρα σε λεπτές φέτες
- καρύδια
- σάλτσα βαλσάμικου
- αλάτι 
- πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τις καρδιές από τα αντίδια.
Αφήνουμε τα πλυμένα αντίδια να μείνουν σε λεκάνη με νερό για μισή τουλάχιστον ώρα για να μαλακώσουν.



Τα ψιλοκόβουμε.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα την γραβιέρα και τα καρύδια και την περιχύνουμε με την σάλτσα βαλσάμικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου