Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 αυγό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- βανίλια
- αλεύρι όσο σηκώσει (να ξεκολλά από τα τοιχώματα)
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα κυδώνι-ρόδι με στέβια




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και το αλευρώνουμε.
Φτιάχνουμε ένα φύλλο με τα 2/3 της ζύμης και το απλώνουμε στο ταψί.
Απλώνουμε την μαρμελάδα κυδώνι- ρόδι με στέβια στην επιφάνεια του φύλλου.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια που τα απλώνουμε στην πάστα φλώρα.


Την ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου