Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

πιτα για κοτόπουλο η γαλοπούλα
- κασέρι τριμμένο
- ρεγκάτο τριμμένο
- φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- λάδι



Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την γεμιση για κοτόπουλο η γαλοπούλα με λίγο νερό.
Όταν σωθούν τα υγρά τότε το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα φύλλα.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με λαδωμένα φύλλα την πίτα.
Την ΄κόβουμε σε κομμάτια και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου