Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ



από την Kalliniki Vasiliadou

Υλικά

- Κολοκυθάκια σε κυβάκια
- Πράσο και καρότα σε ροδέλλες
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι

- αλάτι
- Ντοματούλα σε κύβους
- Ζωμός ή νεράκι
- Κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
- Κοφτό μακαρονάκι(προαιρετικό)
- μπόλικο βασιλικό




Εκτέλεση


Μαραίνουμε τα τρία πρώτα υλικά στο λάδι.



Προσθέτουμε την ντοματούλα και το νερό η ζωμό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα φασόλια και το μακαρονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου