από την
ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι 300 γρ ολικής άλεσης και 300γρ
καλαμποκάλευρο
- 3 κουτ γλυκού μαγιά σε σκόνη
- 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
- 1κουτ γλυκού αλάτι
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 350 γρ κεφίρ
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια . Στο καλαμποκάλευρο έχουμε ρίξει λίγο χλιαρό
νερό πιο πριν για να το απορροφήσει . Βάζουμε στη λεκάνη τα αλεύρια , την μαγιά
και ανακατεύουμε .
Μετά
ρίχνουμε το κεφίρ και τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας . Λαδώνουμε
το ταψί που θα τα βάλουμε , φτιάχνουμε δυο φραντζόλες και τις χαράζουμε και τις
πασπαλίζουμε με αλεύρι .
Σκεπάζουμε
με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα . Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω
κάτω αντίσταση στους 190 βαθμούς και βάζουμε το ψωμί μας να ψηθεί . Μόλις κοκκινίσουν
ελαφρώς τα ραντίζουμε με νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο
.
Στα
10 λεπτά βγάζουμε τα ψωμιά από το ταψί και τα βάζουμε στη σχάρα για άλλα 10 λεπτά
. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε σχάρα,
για να στραγγίξουν.
Η κόρα σαν μπισκότο!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου