Βγάζεις τα κουκούτσια από τα βερίκοκα. Σε μια κατσαρόλα τα στρώνεις σε στρώμα και από πάνω ρίχνεις τη ζάχαρη. Στρώμα και ζάχαρη.
Τα αφήνεις όλο το βράδυ να μελώσουν. Την άλλη μέρα τα βράζεις όχι πάνω από 30 λεπτά και ρίχνεις και περίπου 25, κλωστές από κρόκο Κοζάνης.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα ρίχνεις και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Μόλις κρυώσει τη βάζεις σε Βαζάκια. Είναι πολύ νόστιμη. Ο κρόκος την χρυσαφίζει την μαρμελάδα.
Βγαίνει σε κομμάτια και λιώνει στο ψωμί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου