από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Yλικά
- 10 λεμόνια
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε 10 λεμόνια καλά και
κόβουμε λίγο από το πάνω και κάτω μέρος του λεμονιού.
Τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθετα 3-4 φορές το καθένα και τα
βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπάζοντας με νερό (και βάζουμε και κάνα δυο δάχτυλα
περισσότερο νερό).
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε
και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε και το
άσπρο μέρος μαζί με τα κουκούτσια τα μαζεύουμε σε ένα τούλι και το δένουμε
σφικτά.
φλούδες που μένουν μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν τις
πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε να βράσουν, βάζοντας και το τούλι με τα κουκούτσια μαζί.
Μόλις αρχίσει να πήζει και να μην έχει πολύ νερό, προσθέτουμε 1 κιλό
ζάχαρη και το ανακατεύουμε καλά.
Μόλις βράσει και πήξει, βάζουμε την μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα
και τα αναποδογυρίζουμε για να κλείσουν καλά τα καπάκια.
Την άλλη μέρα είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Αφού πετάξουμε τα κουκούτσια, το τούλι το κρατάμε επειδή σίγουρα θα ξανακάνουμε αυτήν την μαρμελάδα.!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου