από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-σιμιγδάλι χοντρό
-1 και λίγο ακόμα νερό χλιαρό
-1 βανίλια
-μισό φλιτζάνι φρουκτόζη
-ένα φακελάκι μαγιά
-μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη(με φρουκτόζη)
-1 πρέζα σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μαγιά την σόδα την βανίλια την φρουκτόζη κι το νερό.
Όταν γίνει ζύμη τότε την αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη τότε την απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Απλώνουμε την ζύμη στην λαδόκολλα και στρώνουμε την μαρμελάδα επάνω.
Έχουμε φυλάξει λίγη ζύμη όπου προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι για να γίνει πιο σφικτή ζύμη και πλάθουμε κομμάτια ζύμης και τα βάζουμε σταυρωτά πάνω στην πάστα φλώρα
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Μονάδες 1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου