Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΚΙΜΕΛΟ (ΚΟΡΟΜΗΛΟ) ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


από την Pinelopi Kapageridou

Yλικά
- 1 κιλό καθαρό κοκίμελα (χωρίς το κουκούτσι)
- 1 ζάχαρη (βάζω λιγότερη γιατί μας αρέσει ξινή η μαρμελάδα)
- 1 φύλλο αρμπαρόριζας
- 1/2  χυμό ενός λεμονιού!


Εκτέλεση 
Πλένουμε τα κοκίμελα μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι!! αφού βράσουν και κρυώσουν τα στύβουμε καλά μέσα σε τρυπητό για να βγει όλη η σάρκα και να μείνουν μόνο τα κουκούτσια!!! 
τοποθετούμε την κατσαρόλα με την ζάχαρη μαζί σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε την μαρμελάδα μας! ξαφρίζουμε και όταν δέσει η μαρμελάδα μας (λίγο πριν το τέλος) προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού!! 
τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα απ’ ευθείας αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου