από τον Ιωαννη Τριφυλλη
Υλικά
-1 μπουκάλι μαυροδάφνη
- 6 με 7 ξυλάκια κανέλα
- 5 κουταλιές γαρύφαλλα
- λίγη μαστίχα
- την φλούδα από ένα πορτοκάλι (μόνο το πορτοκάλι φλούδι χωρίς το άσπρο)
- 2 με 3 κουταλιές ζάχαρη
- προαιρετικά μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο την μαυροδάφνη κι ρίχνουμε μέσα την κανέλα τα γαρύφαλλα και την μαστίχα και το μοσχοκάρυδο μαζί με την ζάχαρη αν θέλουμε να κάνουμε το λικέρ πιο δυνατό και γλυκό. Το κλείνουμε και το βάζουμε σε σκοτεινό σημείο για 15 ημέρες
Στις 15 μέρες ανοίγουμε και προσθέτουμε την φλούδα του πορτοκαλιού. Το αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για άλλες 15 ημέρες και μετά το ανοίγουμε και το περνάμε από το φίλτρο του καφέ για να πάρουμε διαυγές ποτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου