από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- ένα τηγάνι
- 2-4 κρεμμύδια (οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιών)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις βούτυρο)
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ή κόκκινο κρασί.
Εκτέλεση
Πώς να το κάνεις..
1. Κόψε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
2. Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σου το οποίο έχεις βάλει σε μέτρια φωτιά.
3. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και ανακάτεψέ τα απαλά για να αναμειχθούν με το βούτυρο.
4. Άφησέ τα να γίνουν μόνα τους (καθώς να χρειαστούν περίπου μία ώρα) και έλεγχέ τα απλά κάθε 5-10 λεπτά. Το πόση ώρα θα πρέπει να τα αφήσεις εξαρτάται από το πόσα είναι. Έτσι, αν είναι τέσσερα θα χρειαστείς περίπου 1 ώρα.
5. Μόλις είναι έτοιμα ρίξ’τους το κρασί και ανακάτεψε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί. Πρόσθεσέ τους και αλάτι.
6. Αν δεν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως άφησέ τα να κρυώσουν και έπειτα μετέφερέ τα σε ένα τάπερ. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου