Υλικά
- 500 γραμμάρια χαρουπόμελο
- 2 κουταλιές μέλι
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 600 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λαμαρίνα φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το σουσάμι για να το καβουρντίσουμε.
Προσέχουμε να μην καεί διότι πικρίζει.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το χαρουπόμελο μαζί με το μέλι να πάρει βράση περίπου σε ένα 5λεπτο αρχίζει να βράζει..
Όταν πάρει βράση τότε ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι.
Το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλά από την κατσαρόλα.Αυτό το επιτυγχάνουμε μετά από κανένα 10-15 λεπτά.
Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε λαδόκολλα που την αλείφουμε με σπορέλαιο.Έχουμε ετοιμάσει άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα που έχω περάσει με λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα ελαφρά.
Βάζουμε από πάνω την άλλη λαδόκολλα και με το ρολό που ανοίγουμε φύλλο απλώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει ομοιόμορφο πάχους 1 εκατοστό.
Βγάζουμε την λαδόκολλα από πάνω και με το ρολό που κόβουμε την πίτσα το κόβουμε σε κομμάτια.
Η μυρωδιά...φανταστική!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου