από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-φύλλο σφολιάτας
-1 φλιτζάνι ταχίνι
-1 φλιτζάνι μέλι
-καρύδια τριμμένα στο μούλτι
-κανέλα
-σουσάμι
-λίγο ποτό της αρεσκείας μας.(έβαλα σπιτικό ποτό βύσσινο)
Εκτέλεση
Έχουμε αλέσει το καρύδι.
Χτυπάμε με το μούλτι το μέλι με το ταχίνι και προσθέτουμε το ποτό για να μπορέσει να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με το μείγμα μέλι ταχίνι.
Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα και τυλίγουμε την σφολιάτα ρολό.
Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου