Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ



από την Stella Glava

Υλικά

 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ ελιές χωρίς κουκούτσια
- 1  κουτί μπύρα
- λίγο αλάτι
- ρίγανη
- ελάχιστο νεράκι.
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε  το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια λακούβα  στην μέση
Ρίχνουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Λάδι δεν θα βάλουμε στην ζύμη μας , επειδή θα βγάλουν οι ελιές μας.
Η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι



Την  βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε  περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. 
Αφήνουμε να τραβήξει λίγο και το κόβουμε!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου