Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ




από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στημένο πολύ καλά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- μισό κουταλάκι κύμινο
- μισό κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 σφηνάκι ούζο
- τριμμένη φρυγανιά αν χρειαστεί για να σφίξει ο κιμάς
- αλεύρι για αλεύρωμα



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά μας με τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.



Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου