Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα 
- αλεύρι όσο σηκώσει
- 1 βανίλια



Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη την βανίλια την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τον χυμό στο λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα απλώνουμε στο ταψί πού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο βρέχουμε τα κουλουράκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.



Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου