Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 2 με 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- καρίνο 
- κρασί κόκκινο




Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα την μελιτζάνα και τα κρεμμύδια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι.
Φτιάχνουμε ένα αραιό χυλό και βουτάμε τους κύβους της μελιτζάνας.
Τους περνάμε στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.


Όταν μαραθούν όλα τα σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε και το τηγάνι  και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου