Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΓΛΑΣΟ ROYAL


από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 3 φλιτζάνια τσαγιού άχνη
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 3 ασπράδια αυγών και
- 1 βανίλια.

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αν θέλoυμε προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αν είναι αραιό προσθέτουμε  λίγη άχνη ώσπου να είναι το μείγμα παχύρρευστο. ( εγώ κρατάω το ασπράδι από τα αβγά που βάζω στο μείγμα της πίτας και τα χρησιμοποιώ στο γλάσο). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου