Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΡΟΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- κολοκύθι τριμμένο και αλατισμένο
- καρότα τριμμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά στον τρίφτη
- πιπεριές 
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 αυγά
- τυρί ένταμ σε φέτες
- λάδι
- λαδόκολλα


Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει για ένα μισάωρο.



Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε.



Απλώνουμε σε ταψί μια λαδόκολλα και στρώνουμε την ζύμη πάνω στην λαδόκολλα.




Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



Το βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε τις φέτες του ένταμ σε όλη την επιφάνεια.



Με την βοήθεια της λαδόκολλας το ρολάρουμε σε ρολό.



Το ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στον φούρνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου