Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΘΡΑΨΑΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 1 κιλό θράψαλα
- μαϊντανό
 - 3 φιλαράκια μάραθο η άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- αλάτι
- πιπέρι
-  λίγους σπόρους μουστάρδας
- 1 ½  φλιτζ του καφέ τσίπουρο
- ελαιόλαδο
- λίγα φρεσκοτριμμένα  πιπέρια

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε   τα θράψαλα.
Λίγα λίγα τα βάζουμε  στο μουλτι. Ψιλοκόβουμε  τα κρεμμύδια


Βάζουμε mix από φρέσκα πιπέρια λίγο αλάτι .άνηθο.(3 κλαδάκια).σπόρους μουστάρδας λίγο ελαιόλαδο..και 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ τσίπουρο
Τα βάζουμε  στο ψυγείο 2 ώρες έσφιξαν. ελαφρώς...και μετά. βάζουμε  ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά


Παίρνουμε  μείγμα που είναι ολίγον ρευστό..μη του ρίξετε αλεύρι..έτσι πρέπει νάνε για να γίνουν αφράτοι και να ψηθούν μέχρι μέσα
Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκέλαιο ρίχνουμε  εκεί το μείγμα και το πασπαλίζουμε   από πάνω με αλεύρι να μη κολλήσουν τα χέρια .


Τα πλάθουμε και τα αφήνουμε  λίγο δίπλα. Τα βάζουμε  στη φωτιά..σε χαμηλή όπως είπα..μικρά κεφτεδάκια να ψηθεί καλά το θράψαλο..και μετά στη χαρτοπετσέτα για 2 λεπτά..



και ....ωωωωωω το θαύμα...με τσιπουράκι..τσάκισα 5-6..μετά όταν γύρισα το βράδυ μεσάνυχτα....πεινούσα η γυναίκα.. πήρα να δοκιμάσω..και ωωωωω θεϊκοί κεφτέδες..κρύοι είχαν όλη τη θάλασσα. έντονα......αφράτοι νόστιμοι.....λεμονάκι απαραίτητο....
καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου