Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
- 1  φακελάκι μαγιά\
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κούπα νερό 
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 200 γραμμάρια φέτα
 1 ποτήρι ζαχαρόνερο ( με μια κουταλιά ζάχαρη)
- μπόλικο σουσάμι


Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό με την μαγιά το λάδι και την ζάχαρη και προσθέτουμε δυο κουταλιές αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε περιμένουμε φουσκώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
Το πλάθουμε σαν ψωμί και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σαν μπαστούνι και το πλαταίνουμε με το χέρι μας.
Βάζουμε το τυρί κατά μήκος και το κλείνουμε.
Του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε 
Το βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου