Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΣΑΛΤΣΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟΥ



από το Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 αβοκάντο γινωμένο
- 1/2 γιαούρτι τόταλ
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- λίγο γάλα εβαπορέ αν χρειαστεί


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το αβοκάντο το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό  το γιαούρτι και την μαγιονέζα.
Αν δυσκολεύεται να πολτοποιηθεί ρίχνουμε λίγο γάλα.
Προσθέτουμε τον χυμό.
Στο τέλος βγάζουμε την πολτοποιημένη σάλτσα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου