Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 μικρό λάχανο η μισό μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1  μάτσο λαχανίδες κάλε
- 3-4 καρότα σε φέτες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
 - 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- -2-4 κλαδάκια σέλερι κομμένα και τα φύλλα
- 2-3 πράσα
 - τριμμένη ντομάτα και μία κουταλιά  πελτέ με μία πρέζα ζάχαρη
- άνηθο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ρύζι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- λάδι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο καλά και ρίχνουμε το  λάχανο, τις λαχανίδες, τα  , καρότα, το σέλερι  και  τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν,
Προσθέτουμε την  ντομάτα, τον  πελτέ, μπαχαρικά και ζεστό νερό.
Βράζουμε 20 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό 
Το  κλείνουμε σε 15 λεπτά πασπαλίζοντας άνηθο-μαϊντανό να έχει ζουμί γιατί το ρύζι ρουφάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου