Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΓΕΜΙΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κιμάς μοσχαρίσιος
- κουκουνάρι
- ξερά σύκα λεπτοκομμένα
- κάστανο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- δαμάσκηνα λεπτοκομμένα
- λίγο ρύζι basmati
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
- ρίγανη
- καρύδια χοντροκομμένα- κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- κρασί κόκκινο
- λάδι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου