Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
 -1/2 κιλό ρεβίθια
 -250 γρ σπανάκι χοντροκομμένο
- 3 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- 2 γενναίες κουταλιές ταχίνι
- χυμό από 2-3 λεμόνια 
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- κύμινο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια.
Το πρωί τα βράζουμε τόσο . όσο να κρατάνε λίγο.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. το σπανάκι. τον μαϊντανό. τα καρότα. κομμένα σε ροδέλες. αλατοπίπερο και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.


Τα βράζουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με το ταχίνι και το κύμινο. 
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και  προσθέτουμε τον χυμό απ τα λεμόνια και σβήνουμε το μάτι.
Παίρνουμε λίγο από το φαγητό και το αλέθουμε στο μούλτι.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. ανακατεύουμε καλά και 
σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο κάθε πιάτο και λίγο ελαιόλαδο ωμό
Καλή μας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου