Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ



από την Στέλλα Γίδαρη

Υλικά
- περίπου 2 κιλά λίπος με λίγο κρέας (το ζητάς από τον κρεοπώλη, αυτός ξέρει),
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- ½ ποτήρι νερό
- αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε το λίπος  σε  κομμάτια όπως της τηγανιάς, και το βάζουμε στην   κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το νερό  και το  αλάτι και το βράζουμε.
Χρειάζεται συχνά ανακάτεμα να μη κολλήσουν.
Όταν κρυώσει όλο το λίπος και πάρουν  ωραίο σκούρο χρώμα οι τσιγαρίδες είναι έτοιμες.
Μπορούμε να μαζέψουμε και το λίπος αφού κρυώσει λίγο σε γυάλινο βάζο και αν αντέχει το στομάχι μας να προσθέτουμε λίγο στις πίτες μας ή να τηγανίσουμε με αυτό πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου