Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ




από  την Gnosoula Nikolaou

Υλικά
 - 1 ποτήρι λάδι
- αμύγδαλα
- 3 ποτήρια σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 8 ποτήρια νερό
- κανέλα
- γαρίφαλο
- ανθόνερο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα.
Βράζουμε τα αμύγδαλα σε νερό και αφού τα στραγγίσουμε τα ξεφλουδίζουμε και τα τεμαχίζουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το σιμιγδάλι . προσθέτουμε και τα αμύγδαλα  και τα σοτάρουμε κι αυτά.
Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει. 
Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Ξεφορμάρουμε και τον απολαμβάνουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου