Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
-  φασολάκια
- κρεμμύδι
-  καρότο
-  μαϊντανό
- σκόρδο
-  ντομάτα
-  λίγο νεράκι
-  ελάχιστο αλάτι
-  πιπέρι
- σταγόνες λεμονιού
-  λίγα - αποξηραμένα μυρωδικά-λαχανικά.


Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε κατσαρόλα κατά προτίμηση αντικολλητική, αν έχουμε αν όχι δεν πειράζει.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα φασολάκια τα καρότα τον μαϊντανό και την ντομάτα,.
Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα λαχανικά, χαμηλώνουμε όσο γίνεται τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
 Όταν είναι το φαγητό μας έτοιμο ελέγχουμε τα υγρά. Αν είναι πολλά βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ώμο λάδι.
Το αφήνουμε λίγο να τραβήξει τη γεύση του και σερβίρουμε καλή μας όρεξη! 
Παρατήρηση :.Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου