Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΒΡΑΣΤΑ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
για τα λαχανικά

 - κολοκυθάκια
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- άσπρο ρύζι (προαιρετικό)

Για τα μπιφτέκια

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 τριμμένη ντομάτα
-  1 αβγό
- φρυγανιά τριμμένη ελαφρώς
-  λίγο κρεμμύδι 
- 2 καρότα 
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά.
- μυρωδικά ότι μας αρέσει

Εκτέλεση
για τα λαχανικά

Κόβουμε  κολοκυθάκια, καρότα σε κύβους ή στικ όπως εμείς επιθυμούμε , τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ανάλογα με την προτίμηση μας ( εγώ το ψιλό κόβω ) τα μανιτάρια, προσθέτουμε νεράκι και αλάτι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας και  να δούμε το ζουμάκι χυλωμένο.
Προσθέτουμε το ανάλογο ελαιόλαδο και τον κουρκουμά.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο άσπρο ρύζι.

Για τα μπιφτέκια
Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τα καρότα.
αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας και τ αφήνουμε  μια ώρα στο ψυγείο ζυμωμένο και μετά κάνουμε  10 μπιφτέκια.
 Τα βάζουμε στην κατάψυξη και βγάζουμε και ψήνουμε όποτε θέλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου