Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά
ροδάκινα
- 2-3 κσ ζάχαρη για κάθε βάζο  
-αρμπαρόριζα η κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Διαλέγουμε σκληρά ροδάκινα για να μη λιώσουν στο βράσιμο
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα σε κάθε βάζο βάζουμε από 2 με 3 κσ ζάχαρη. αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη κανέλα ή αρμπαρόριζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με νερό και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους που τα έχουμε ήδη βράσει για μερικά λεπτά. 
Τοποθετούμε τα βάζα σε βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα βάζα και βράζουμε 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.


Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Παρατήρηση : για όσους θέλουν να αποφύγουν την ζάχαρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζάχαρη καρύδας, στέβια ή σιρόπι αγαύης!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου